Μετατροπή άδειας οδήγησης που εκδόθηκε σε ΗΠΑ-Καναδά-Αυστραλία-Ιαπωνία-Ν.Αφρική-Ν.Κορεά σε ελληνική

Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης που εκδόθηκε από ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - Ιαπ - Ν.Αφρική - Ν.Κορέα σε αντίστοιχη ελληνική

Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης που εκδόθηκε από ΗΠΑ - ΚΑΝΑΔΑ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - Ιαπ - Ν.Αφρική - Ν.Κορέα σε αντίστοιχη ελληνική

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

  • Να έχει την κανονική του διαμονή στην Ελλάδα.
  • Να μην κατέχει άλλη άδεια οδήγησης ίδιας κατηγορίας, ελληνική ή κράτους - μέλους της Ε.Ε. (συμπεριλαμβανομένων των κρατών Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν).
  • Να μην έχει αφαιρεθεί από οποιαδήποτε αρχή

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (τύπου διαβατηρίου)
  2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
    • Για αλλοδαπούς: Τις δύο (2) τελευταίες άδειες παραμονής. Η τελευταία πρέπει να έχει εκδοθεί 95 μέρες νωρίτερα για τους υπηκόους της Ε.Ε και 185 μέρες για τους ξένους υπήκοους.
    • Για σπουδαστές ή μαθητές: Πρωτότυπη βεβαίωση της σχολής ή του σχολείου, που βεβαιώνει την επί (6) τουλάχιστον μήνες σπουδαστική ή μαθητική ιδιότητα, πριν από την μέρα κατάθεσης της αίτησης.
  3. Επικυρωμένη Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση M-TAO10 του Ν.1599/1986
  4. Αίτηση Εκτύπωσης (ψηφιακού διπλώματος) επικυρωμένη
  5. Άδεια οδήγησης σε ισχύ, φωτοαντίγραφο και μετάφρασή της από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών (Αρίωνος 10 - Ψυρρή)
  6. Παράβολα 80€ (50€ +30€) από Τράπεζα ή Ελτά και παράβολο αποδεικτικό πάγιου τέλους χαρτοσήμου κ΄εισφοράς υπέρ τρίτων, όπως ισχύουν κάθε φορά για κάθε κατηγορία
  7. Πιστοποιητικά Υγείας από Παθολόγο και Οφθαλμίατρο συμβεβλημένους με το Υ.Μ.Ε. και αντίγραφα των αποδείξεων πληρωμής αυτών. Θα πρέπει απαραίτητα ο υποψήφιος να έχει μαζί του:
    • Βιβλιάριο υγείας-συνταγολόγιο - Σε περίπτωση που δεν υπάρχει βιβλιάριο υγείας απαιτούνται εργαστηριακές εξετάσεις (αίματος, ουρίας, σακχάρου, καρδιογράφημα και ακτινογραφία θώρακος)
    • Αστυνομική ταυτότητα
    • Αμοιβή 10€ για κάθε γιατρό
    • Δύο (2) φωτογραφίες

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΚΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Taxisnet: e-paravolo

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Οι άδειες οδήγησης από την ΑΛΒΑΝΙΑ μετατρέπονται σε ελληνικές, εφόσον αυτές είναι πλαστικοποιημένες (τύπου πιστωτικής κάρτας), όπως χορηγούνται στη χώρα αυτή.
  2. Άδειες των παραπάνω χωρών που φέρουν την ένδειξη <<Προσωρινή Άδεια>> δεν μετατρέπονται σε ελληνικές.
  3. Για την μετατροπή της ζητείται επίσημο έγγραφο από την κρατική αρχή που εξέδωσε την άδεια οδήγησης με το οποίο βεβαιώνεται η έκδοσή της, τα αναγκαία στοιχεία της, όπως: (κατηγορίες, χρόνος έκδοσης, διοικητική ισχύς, τύχον περιορισμοί κ.λ.π.) και ότι η άδεια αυτή δεν κρατείται από οποιαδήποτε αρχή του κράτους έκδοσης λόγω οποιαδήποτε ποινής. Το έγγραφο αυτό προσκομίζεται με μέριμνα του ενδιαφερομένου μέσω αλληλογραφίας με το αντίστοιχο ελληνικό προξενείο στην αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών και πρέπει να είναι μεταφρασμένο.
  4. Η ξένη άδεια παραμένει στο φάκελο της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών και επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο, εφόσον κατατεθεί η ελληνική άδεια οδήγησης. Στην περίπτωση αυτή η ελληνική άδεια οδήγησης, ακυρώνεται.
  5. Στην περίπτωση που από το κείμενο της μετάφρασης δεν προκύπτει σε ποια ελληνική κατηγορία αντιστοιχεί η ξένη άδεια, τότε κατατίθεται έγγραφο της υπήρεσίας που εξέδωσε την άδεια, από το οποίο να προκύπτει η κατηγορία των οχημάτων που δικαιούται να οδηγεί ο ενδιαφερόμενος και μετάφραση αυτού, όπως προαναφέρεται. Αν η υπηρεσία διαθέτει στοιχεία για την αντιστοιχία των κατηγοριών της υπό μετατροπής άδειας, τότε δεν χρειάζεται το έγγραφο αυτό. Η αντιστοιχία της ξένης άδειας οδήγησης μπορεί να προκύψει και από τυχόν κατεχόμενη αντίστοιχη διεθνή άδεια οδήγησης του ενδιαφερομένου, εφόσον αυτή εκδόθηκε με βάση τη συγκεκριμένη εθνική άδεια.

  ΟΚΤ 06, 2023

Newsletter

Κάντε εγγραφη στο Newsletter μας για περισσότερη ενημέρωση και συμβουλές οδικής συμπεριφοράς.





Πετράλωνα:

Διεύθυνση: Ηούς 57, Αθήνα 118 53

Τηλέφωνο: +302103476264

Ταύρος:

Διεύθυνση: Θράκης 7, Ταύρος 17778

Τηλέφωνο: +302114197765


Email: info@tsavlis.gr