Οδήγηση 4Χ4 εκτός δρόμου...

Ελέγχετε συστηματικά τα ελαστικά σας.

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε την παρακάτω συντήρηση ρουτίνας: Διατηρείτε τη σωστή πίεση αέρα στα ελαστικά σας. Η σωστή πίεση αέρα για τα ελαστικά σας προσδιορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος και μπορείτε να τη βρείτε στο άκρο της πόρτας του οχήματος, το στύλο της πόρτας και το πορτάκι της θήκης γαντιών ή στο πορτάκι των καυσίμων. Αναφέρεται επίσης στο εγχειρίδιο χρήστη. Ο αριθμός που αναφέρεται στο πλάι του ελαστικού δεν είναι η προτεινόμενη πίεση αέρα για το ελαστικό σας -- είναι η μέγιστη πίεση αέρα για το ελαστικό. Θα πρέπει να ελέγχετε την πίεση αέρα των ελαστικών σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Ελέγξτε το βάθος πέλματος των ελαστικών. Το σωστό βάθος πέλματος βοηθά στην πρόληψη της ολίσθησης, υδρολίσθησης και στο σκάσιμο των ελαστικών.

Ελαττώστε ταχύτητα

Το να πηγαίνετε πολύ αργά μπορεί να είναι επικίνδυνο, αλλά όποτε βρίσκεστε σε δύσκολες συνθήκες όπως η ομίχλη, η βροχή, το χιόνι, ή η αντηλιά, μειώστε την ταχύτητά σας. Μην βιάζεστε και μην χάνετε την υπομονή σας.

Γίνετε καλοί νυχτερινοί οδηγοί.

Η νυχτερινή οδήγηση μπορεί να γίνει ευχαρίστηση αν γνωρίζετε την ιδιαίτερη προσοχή που απαιτείται απο τη μικρή ορατότητα. Μερικά στοιχειώδη: Κρατήστε τα φώτα πορείας και τα πίσω φώτα σας αναμένα καθ` όλη τη διάρκεια μεταξύ δύσης και ανατολής. Θέστε τα φώτα πορείας σας σε χαμηλή δέσμη όταν κάποιο άλλο όχημα βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων, καθώς και όταν οδηγείτε πίσω απο κάποιο άλλο όχημα. Αν το αυτοκίνητό σας χαλάσει τη νύχτα βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι οδηγοί μπορούν να δουν το αυτοκίνητό σας και να σταματήσουν εγκαίρως. Ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα κινδύνου (alarm). Αν είναι δυνατό, βγείτε από το δρόμο. Αποφύγετε να σταματήσετε μετά την κορυφή λόφου, ή αμέσως μετά από στροφή. Προσέξτε ιδιαίτερα τους πλευρικούς ανακλαστήρες φωτός και άλλα βοηθητικά οπτικά σήματα για να διατηρηθείτε στο δρόμο τη νύχτα.

Να λαμβάνετε υπόψη τη φυσική σας κατάσταση.

Χρειάζεστε καλή όραση, καλή ακοή και πρέπει να είστε σε εγρήγορση, με καλά αντανακλαστικά. Μην οδηγείτε ποτέ: - Αν έχετε πιει αλκοόλ, - Αν έχετε λάβει φάρμακο με συνταγή ή χωρίς το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, - Αν είστε υπό την επήρεια οποιουδήποτε ναρκωτικού, - Αν είστε πολύ κουρασμένοι, - Αν είστε συναισθηματικά ταραγμένοι. Όλα αυτά μπορεί να σας κάνουν απρόσεκτους.

Δείξτε προσοχή στις ειδικές απαιτήσεις των διαφόρων εποχών.

Πρέπει να προετοιμάζετε το αυτοκίνητο και τα ελαστικά σας για το χειμώνα νωρίτερα, όπως και για τις άλλες εποχές. Η ομίχλη, οι έντονες βροχοπτώσεις, το χιόνι και ο πάγος, η αντηλιά και η θερμότητα χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις και συντήρηση.

Πηγή: GOODYEAR

  ΟΚΤ 06, 2023

Newsletter

Κάντε εγγραφη στο Newsletter μας για περισσότερη ενημέρωση και συμβουλές οδικής συμπεριφοράς.





Πετράλωνα:

Διεύθυνση: Ηούς 57, Αθήνα 118 53

Τηλέφωνο: +302103476264

Ταύρος:

Διεύθυνση: Θράκης 7, Ταύρος 17778

Τηλέφωνο: +302114197765


Email: info@tsavlis.gr