Συμβουλές για ελαφρά φορτηγά...

Οι οδηγοί νομίζουν τα ελαφρά φορτηγά SUV & Μinivan είναι ασφαλέστερα από τα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους
Συμβουλές για ελαφρά φορτηγά... image

Οι οδηγοί νομίζουν τα ελαφρά φορτηγά SUV & Μinivan είναι ασφαλέστερα από τα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους

Η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι κακός σύμβουλος

Πολλοί οδηγοί νομίζουν ότι τα ελαφρά φορτηγά (pickups, SUV και minivan) είναι πολύ ασφαλέστερα από τα αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ελαφρά φορτηγά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντέξουν σε ένα ατύχημα. Παρόλα αυτά, τα φορτηγά μπορεί να είναι πιο δύσκολα στους ελιγμούς πράγμα που δημιουργεί κινδύνους. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι το αυξημένο βάρος και μέγεθος του οχήματός σας δεν θα σας προστατέψει απαραίτητα σε μια σύγκρουση.

Τα βαρύτερα και ψηλότερα οχήματα μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για άλλους οδηγούς.

Τα ελαφρά φορτηγά είναι σε γενικές γραμμές βαρύτερα και ψηλότερα, έτσι οι προφυλακτήρες τους μπορεί να είναι θανάσιμος κίνδυνος για τα μικρότερα αυτοκίνητα κατά τη σύγκρουση. Οι οδηγοί των ελαφρών φορτηγών θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που θέτουν στα μικρότερα οχήματα.

Αναπτύξτε τις ικανότητες που απαιτούνται για την ασφαλή ρυμούλκηση τρέιλερ.

Τα ελαφρά φορτηγά χρησιμοποιούνται συνήθως για τη ρυμούλκηση τρέιλερ για σκοπούς που κυμαίνονται από την γενική ρυμούλκηση μέχρι τα τροχόσπιτα και τις βάρκες. Δεν είναι εύκολο να ελιχθείτε σε γωνίες και να αλλάξετε λωρίδα όταν ρυμουλκείτε ένα επιπλέον όχημα. Ακόμη και η όπισθεν μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση. Όπως και η οδήγηση σε ανηφόρα ή κατηφόρα. Μερικά βασικά σημεία που πρέπει να έχετε υπόψη: Μην ρυμουλκείτε πολύ μεγάλο βάρος - Χρησιμοποιήστε το σωστό άγκριστρο & λοιπό εξοπλισμό - Φορτώστε σωστά το τρέιλερ - Ζητήστε βοήθεια. Κατά τη σύνδεση χρησιμοποιήστε σωστούς τροχούς και ελαστικά. Προσθέστε ιπποδύναμη, αποφύγετε την υπερθέρμανση, κρατήστε το όχημα ρυμούλκησης επίπεδο.

Δημιουργήστε ένα πλήρες κουτί με απαραίτητα αντικείμενα , ιδίως για την χειμερινή οδήγηση σε απομακρυσμένες περιοχές.

Προετοιμαστείτε για την περίπτωση που κολλήσετε κάπου. Φροντίστε να διαθέτετε γρύλο και καλώδια κατάλληλα για το βάρος και το μέγεθος του φορτηγού σας. Για το κουτί σας χρησιμοποιήστε ένα συμπαγές δοχείο (μια βαριά τσάντα ή θήκη). Μερικά πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε: φωτοβολίδες δρόμου, μάλλινες κουβέρτες, καλώδια βραχυκύκλωσης, σνακ, ένα μικρό φουρνάκι, έτοιμες σούπες, κατσαρολικά και σύνεργα φαγητού, χοντρές κάλτσες, καπέλο, γάντια, φάρμακα, αλυσίδες ελαστικών, φτυάρι χιονιού, κερί, αναπτήρα και σπίρτα, φακό και ραδιόφωνο με καινούργιες μπαταρίες, και κάτι να διαβάσετε κατά τη μεγάλη αναμονή. Μην ξεχνάτε τα φάρμακα και τις απαραίτητες προμήθειες προσωπικών ειδών. Να διαθέτετε πάντα κουτί πρώτων βοηθειών. Εξασφαλίστε ότι το κινητό σας έχει αρκετή ισχύ μπαταρίας.

Προετοιμαστείτε νωρίτερα για να καλύψετε τις ειδικές απαιτήσεις των διαφορετικών εποχών.

Πρέπει να προετοιμάσετε το φορτηγό και τα ελαστικά σας από πολύ νωρίτερα για το χειμώνα όπως και για τις άλλες εποχές. Η ομίχλη, οι έντονες βροχοπτώσεις, το χιόνι και ο πάγος, η αντηλιά και η θερμότητα χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις και συντήρηση. Δείτε τις συμβουλές μας για οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες και την ενότητα "Συντήρηση ελαστικού" στον δικτυακό τόπο για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: GOODYEAR

  ΣΕΠ 28, 2023

Newsletter

Κάντε εγγραφη στο Newsletter μας για περισσότερη ενημέρωση και συμβουλές οδικής συμπεριφοράς.





Πετράλωνα:

Διεύθυνση: Ηούς 57, Αθήνα 118 53

Τηλέφωνο: +302103476264

Ταύρος:

Διεύθυνση: Θράκης 7, Ταύρος 17778

Τηλέφωνο: +302114197765


Email: info@tsavlis.gr