Π.Ε.Ι. (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)

Έκδοση Π.Ε.Ι. (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)

Έκδοση Π.Ε.Ι. (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)

Π.Ε.Ι. (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας)

Στόχος είναι η διασφάλιση της ποιότητας του οδηγού οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων τόσο για την πρόσβαση στο επάγγελμα όσο και κατά την άσκηση της δραστηριότητας του οδηγού.

Σε αυτήν προσδιορίζεται πως η υποχρέωση Αρχικής Επιμόρφωσης και Περιοδικής Κατάρτισης αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας του οδηγού συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του οδηγού όταν το όχημα βρίσκεται σε στάση.

Ειδικότερα η Περιοδική Κατάρτιση αποσκοπεί στην εμβάθυνση ,επανάληψη και επικαιροποίηση των θεμάτων της Αρχικής Κατάρτισης μέσω του Π.Ε.Ι. προωθείτε η ορθολογική και αμυντική οδήγηση.Αυτό αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης καυσίμου και μείωσης ατυχημάτων.Στην Ελλάδα η διαδικασία Αρχικής Επιμόρφωσης πραγματοποιείται μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης χωρίς υποχρέωση παρακολουθήσης μαθημάτων.

ΠΟΙΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Π.Ε.Ι.

Το ΠΕΙ πιστοποιεί ότι ο οδηγός έχει την απαιτούμενη Αρχική Επιμόρφωση ή Περιοδική Κατάρτιση και επομένως επιτρέπεται να οδηγεί συγκεκριμένης ή συγκεκριμένων κατηγοριών ή υποκατηγοριών οδικά οχήματα μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων, εφόσον κατέχει και ισχύουσα άδεια οδήγησης της συγκεκριμένης ή των συγκεκριμένων κατηγοριών ή υποκατηγοριών.

Οφείλουν λοιπόν να το `χουν όλοι οι οδηγοί οχημάτων μεταφοράς εμπορευμάτων ή επιβατών των οποίων η οδήγηση απαιτεί μια από τις παρακάτω κατηγορίες αδειών:

C1, C1+E, C, C+Ε

D1, D1+Ε, D, D+Ε  ή άλλη ισοδύναμη αυτών

Π.Ε.Ι. ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ οφείλουν να έχουν όλοι οι οδηγοί οι οποίοι θα αποκτήσουν άδεια οδήγησης από 10/9/2008 και μετά για τις κατηγορίες D, D+Ε, D1, D1+Ε (Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Μ61) και από 10/9/20009 και μετά για τις κατηγορίες C, C+Ε ,C1, C1+Ε (Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Μ-ΤΑΟ06). Επίσης όσοι είναι ήδη κάτοχοι των κατηγορίων C ή D αντίστοιχα και οι κατηγορίες τους εκδόθηκαν μετά τις άνωθε ημερομηνίες χωρίς να τους έχει γίνει χορήγηση Π.Ε.Ι. οφείλουν να το αποκτήσουν αφού δώσουν τις απαιτούμενες θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.(Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση Μ-ΤΑΟ06 και Υπεύθυνη Δήλωση Μ77 αντίστοιχα).

Το Π.Ε.Ι. εχει πενταετή ισχύ.

Ο οδηγός ο οποίος είναι κάτοχος Π.Ε.Ι. Αρχικής Επιμόρφωσης προκειμένου να συνεχίσει τη δραστηριότητα μεταφοράς επιβατών ή εμπορευμάτων και μετά την λήξη της ισχύος του Π.Ε.Ι. αυτού πρέπει να αποκτήσει Π.Ε.Ι  Περιοδικής Κατάρτισης.

Το Π.Ε.Ι. Περιοδικής Κατάρτισης (Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση M-TAO18)  έχει επίσης πενταετή ισχύ και χορηγείται έπειτα από παρακολούθηση προγράμματος Περιοδικής Κατάρτισης 35 ωρών σε ειδικά πιστοποιημένες σχολές (χωρίς εξετάσεις).

  ΣΕΠ 25, 2023

Newsletter

Κάντε εγγραφη στο Newsletter μας για περισσότερη ενημέρωση και συμβουλές οδικής συμπεριφοράς.





Πετράλωνα:

Διεύθυνση: Ηούς 57, Αθήνα 118 53

Τηλέφωνο: +302103476264

Ταύρος:

Διεύθυνση: Θράκης 7, Ταύρος 17778

Τηλέφωνο: +302114197765


Email: info@tsavlis.gr